Fotballreiser til Champions League

Fotballreiser Champions League

Champions League er en årlig fotballturnering eksklusivt for toppklubbene i de store europeiske ligaene. Det kontrolleres av UEFA, og kun klubber som ligger i toppen av sine respektive fotballigaer kvalifiserer for å delta. Turneringen er svært prestisjefylt og Europas ledende lag utkjemper en heftig kamp for å vinne den. De store fotballnasjonene bidrar med både deres respektive ligamestere og i noen tilfeller et eller flere lag til. Så populær er faktisk UEFA Champions League-finalen at den i 2013 tiltrakk et forbløffende verdensomspennende TV-publikum på 360 millioner.
Før 1992 var Champions League kjent som European Champion Clubs' Cup, ofte forkortet til europacupen, som hadde gått kontinuerlig siden 195. Før det ble omstrukturert i 1992, var europacupen en ren utslagsturnering som kun var åpen for mesterne i det enkelte europeiske land. Etter 1992 introduserte den turneringen en ny struktur med et gruppespill som viste seg å være svært populært blant fansen.
Fra 2015-16-sesongen vil de svakere europeiske lagene bare kunne ha med laget som vinner serien, mens de sterkeste europeiske fotballnasjonene vil kunne ha med inntil fem lag. Lag som ikke greier å kvalifisere seg til UEFA Champions League er kvalifiserte til å spille i europeiske turneringer via UEFA Europa League som, selv om den ikke er like prestisjefylt som Champions League, verdsettes høyt av lag midt på tabellen.
UEFA Champions League starter i juli med en utslagsserie der belønningen er å komme til hovedturneringen for de seirende. De gjenværende 10 lagene blir med de 22 andre lagene som kvalifiserte seg direkte og disse 32 lagene trekkes inn i en serie av 8 grupper med 4 lag i hver gruppe. Lagene spiller 2 ganger mot hverandre og de 2 beste lagene går videre til utslagsstadiet og laget som blir nr 3 går inn i UEFA Europa League. Finalen spilles sent i mai og vinneren av UEFA Champions League kvalifiserer seg for både UEFA Super Cup og FIFA Club World Cup.
Turneringen har en rik historie og regelmessige spanske mestere Real Madrid har vært det mest vellykkede laget I turneringens historie, med totalt ti seire. Spanske lag har faktisk vunnet den ettertraktede tittelen 15 ganger, mens England og Italia deler annenplass med 12 titler hver.

Kamper sesongen 2023 | 2024

5

Mars

2024

Real Sociedad

vs

Paris Saint Germain

Estadio Anoeta

Champions League

fra 5 045,-

Les mer

5

Mars

2024

Bayern München

vs

Lazio

Allianz Arena

Champions League

fra 4 255,-

Les mer

6

Mars

2024

Real Madrid

vs

Leipzig

Santiago Bernabéu

Champions League

fra 3 725,-

Les mer

6

Mars

2024

Manchester City

vs

Copenhagen

Etihad Stadium

Champions League

fra 1 335,-

Les mer

12

Mars

2024

Arsenal

vs

Porto

Emirates Stadium

Champions League

fra 4 390,-

Les mer

12

Mars

2024

Barcelona

vs

Napoli

Camp Nou

Champions League

fra 1 750,-

Les mer

13

Mars

2024

Borussia Dortmund

vs

PSV Eindhoven

Signal Iduna Park

Champions League

fra 3 305,-

Les mer

13

Mars

2024

Atlético Madrid

vs

Inter

Wanda Metropolitano

Champions League

fra 2 785,-

Les mer

Fotballreiser og billetter til Champions League

Billetter til Champions League-kamper er tilgjengelige fra individuelle klubber og en rekke formidlere. Sesongkortinnehavere kan ofte, for å oppmuntre til lojalitet, kjøpe billetter til kamper inntil en uke før de blir tilgjengelige for allmennheten. Du kan sjekke ut din favorittklubbs terminliste ved å besøke klubbens nettside eller andre relaterte nettsider for å planlegge reisen din.
Europa er en moderne og levende kultur- og industriregion; det er også en godt bereist destinasjon for den internasjonale reisende. Som sådan er Champions League-kamper innen rekkevidde via vei og jernbane og hvert land har massevis av internasjonale flyplasser også. Det er verdt å merke seg at hvis du reiser til de store europeiske landene får du ingen problemer, men hvis du planlegger å reise til de mindre europeiske landene, spesielt i Øst-Europa, er det lurt å sjekke statens nettside for å se om det er noen reiserestriksjoner eller anbefalinger for din planlagte destinasjon.

Historie

Den første tverreuropeiske europeiske fotballturneringen var en enkel utfordringscupturnering mellom lag fra det østerriksk-ungarske riket. Innen 1930-tallet, involverte derimot turneringen de sentraleuropeiske nasjonene i en tradisjonell utslagsturnering og var kjent som Coupe des Nations eller Cup of Nations. Etter krigen jobbet de latineuropeiske nasjonene sammen for å danne Latin Cup og det var med denne turneringens suksess at Gabriel Hanot, redaktør av L'Équipe, greide å overtale UEFA til å gjennomføre en slik turnering og i 1955 ble European Champion Clubs' Cup født.
Det var i 1955-56-sesongen at den første europeiske cupen fant sted og 16 lag deltok inkludert europeiske tungvektere Milan, Anderlecht, Stade de Reims, Hibernian, PSV Eindhoven og Real Madrid. Den aller første kampen i europacupen mellom Sporting CP and Partizan endte 3-3. Denne historiske første europacupfinalen fant sted på Parc des Princes mellom Stade de Reims og Real Madrid. Det var den spanske klubben som kom tilbake og vant kampen 4-3 med to mål fra Alfredo Di Stéfano og Marquitos og to mål fra målkongen Héctor Rial.