We compare primary and secondary marketplaces. Prices might be higher or lower than face value.

Kamper sesongen 2020 | 2021

9 Mai 2021
Feyenoord vs Ajax
Feijenoord Stadion
Eredivisie
fra,-
Les mer
13 Mai 2021
Ajax vs Venlo
Amsterdam ArenA
Eredivisie
fra,-
Les mer
16 Mai 2021
Vitesse vs Ajax
Gelredome
Eredivisie
fra,-
Les mer

Fotballreiser med Ajax

Ajax, eller Amsterdamsche Football Club Ajax som er det hele navnet, er en av de tre virkelig store klubbene i hollandsk fotball. De to andre er PSV Eindhoven og Feyenoord. I perioder gjennom historien har Ajax dominert både den nasjonale og europeiske fotballen.

Ajax hjemmebane er, for å si det mildt, romslig, men den fylles veldig raskt, særlig hvis det er en toppkamp på gang. Et annet problem er at kun hollandske landsmenn kan kjøpe billetter online eller på plass i arenaen. For fotballturer med Ajax er det beste valget å bestille en pakketur med kampbillett, hotell og fly, eller bare billett og hotell.

Ajax ble dannet i en kafé i Amsterdam av noen elever i videregående. Året var 1883. Siden den gangen har Ajax vært nummer én i Holland. Navnet på klubben kommer fra den greske helten med samme navn. En hel rekke med svært kjente spillere har spilt for Ajax gjennom årene. Johann Cruyff var den store lederen under det vellykkede 1970-tallet. Mer nylig har Dennis Bergkamp, Marco van Basten, Wesley Sneijder og Zlatan Ibrahimovic vært innflytelsesrike spillere. Gjennom årene har Ajax vunnet 30 ligatitler og 18 cuptitler. De har også en seier i UEFA-cupen/Europa League og fire gull i Europacupen/Champions League (seneste fra 1995).

Kort om Amsterdam Arena

Den nederlandske storlaget Ajax har spilt sine hjemmekamper på Amsterdam ArenA siden 1996. Arenaen er den største i Holland og blir også ofte brukt for kamper med det hollandske landslaget. Amsterdam ArenA var den første arenaen i Europa med et uttrekkbart tak som dekker publikum og plen.

Fakta om Amsterdam ArenA

Amsterdam ArenA tar 52 960 tilskuere, alle under tak. Den nest største arenaen for en fotballklubb i Holland er De Kuip i Rotterdam, som tar litt over 51 000 tilskuere. Amsterdam ArenA er ekstremt høy, så mye som 78 meter, noe som betyr at tribunene er svært bratte. Det er bare tribunene på Santiago Bernabeu i Madrid og San Siro i Milan, som er brattere.

Kommunikasjon

Amsterdam ArenA er en del av en ny, moderne, bydel i sørøstre delen av Amsterdam. Det er nesten 1 mil fra sentrale Amsterdam til arenaen. Du kan godt ta tog eller t-bane til arenaen. Det er en kombinert jernbane-og t-banestasjon, Bijlmer ArenA, i direkte tilknytning til arenaen. Turen tar ca femten minutter.

Arenaens historie


I over 60 år, fra midten av 1930-tallet til midten av 1960-tallet, spilte Ajax sine hjemmekamper på den lille arenaen, De Meer. I perioder kunne arenaen ta opptil 30 000 tilskuere, men på 1990-tallet, etter at arenaen ble bygget på, for å møte de nye kravene til sikkerhet og komfort, var kapasiteten nede på beskjedne 19 000 sittende tilskuere. Dette gjorde at Ajax straks begynte å tenke på å bygge en ny arena. Byggingen av den nye arenaen startet i 1993 og ble ferdigstilt sommeren 1996. I august 1996 ble arenaen innviet med en treningskamp mellom Ajax og italienske AC Milan.

Amsterdam ArenA arrangerte Champions League finalen 1998. Under EM-finalen i 2000 ble det spilt mange kamper på arenaen. Europa League-finalen sesongen 2012/13 vil bli spilt på Amsterdam ArenA.

Ajax billetter og reise

Fotballreiser med Ajax tilbyr mer enn vanlige fotballopplevelser. Se europeisk storfotball når den er som aller best og kjøp en fotballreise med Ajax, laget som kan skryte med at de har hatt noen av verdens beste spiller i sin stall. Mange store fotballprofiler har begynt sin karriære i Ajax. Zlatan Ibrahimovic er bare en av dem.

Ta et par dager fri og reis på en fotballreise med Ajax til Amsterdam. Den vakre gamle byen kan tilby mye for hele familien. For de kultur- og historieinteresserte kan vi avsløre at Amsterdam har mer enn 50 museer, de mest kjente er kanskje Rijksmuseum, Van Gogh-museet og Rembrandtsmuseet. Ellers har Amsterdam veldig fine parker og torg hvor mennesker fra hele verden treffes for å ha picknick eller ta en kopp kaffe.

Innen eller etter kamp kan du både spise og drikke godt i en av byens mange restauranter eller barer. På Ajax hjemmeplan, Amsterdam Arena fins også bra restauranter som tilbyr mat og drikke.

Når natten kommer, forvandles den rolige byen til et nattklubbsmekka med barer og nattklubber som i prinsipp ikke stenger før de siste gjestene har gått. Så det er mange muligheter til å ha det gøy i Amsterdam.

Fotballreiser med Ajax kan kjøpes i tre forskjellige pakker. Best og mest prisverd er å kjøpe pakken som inkluderer fly, hotell og matchbillett. Eller kan man bestille bare matchbillett og hotell, alternativt bare matchbillett

Andre ting å gjøre i Amsterdam

På et besøk i Amsterdam må du ikke gå glipp av å ta en båttur på en av Amsterdams kanaler. Kanalene er faktisk nå en verdensarv. I Amsterdam, som er en by som fokuserer mye på kultur, det massevis av museer, blant annet museer for malere som Rembrandt og Van Gogh og Anne Franks hus.