Fotballreiser til Eredivisie

Fotballreiser Eredivisie

Eredivisie, eller æresdivisjonen, er den øverste etasjen av nederlandsk football og ble dannet i 1956. Interessant nok var dette kun to år etter at profesjonell fotball ble tilgjengelig i Nederland. Den nederlandske fotballigaen hadde sin høyeste plassering i 2012-13-sesongen da den ble rangert som den niende beste ligaen i Europa av det europeiske fotballstyringsorganet UEFA. Ligaen utkjempes mellom 18 lag og hvert lag spiller mot rivalene sine to ganger bade hjemme og borte. Klubben som ligger nederst i ligaen på slutten av sesongen rykker ned til Eerste Divisie (førstedivisjon) og mesterne i den samme divisjonen rykker automatisk opp til Eredivisie. En playoff mellom de to neste bunnlagene på tabellen bestemmer hvem som er det andre laget som rykker ned. Ligaen kan også skryte av to hjemlige cupturneringer med KNVB Cup og Johan Cruijff Shield.
Hvert år får vinneren Eredivisie det nederlandske nasjonalmesterskapet og i sin 59-årige historie har AFC Ajax vunnet den flest ganger. Ajax har faktisk vunnet den hjemlige ligaen 24 ganger, mens PSV Eindhoven har vunnet den 18 ganger og Feyenoord har vunnet 9 titler. Dominansen til disse tre store nederlandske lagene siden 1965 har vært så stor at de har vunnet alle unntatt tre av ligatitlene til dags dato.
Ligaen er svært populær blant fansen og den tiltrekker seg store sponsoravtaler hvert år. I 1990 ble ligaens offisielle navn faktisk PTT Telecompetitie etter å ha sikret en lukrativ 9-årig sponsoravtale med PTT Telecom. I 2012 ble det avslørt at Rupert Murdoch hadde sikret seg rettighetene til å kringkaste kamper fra Eredivise i utrolige 12 år i en avtale angivelig verdt 1 milliard euro. Som del av avtalen ville hver Eredivisie-klubb motta over 4 millioner euro per år de 12 årene skulle vare. Den finansielle friheten har hjulpet klubbene til å konkurrere med de beste i Europa med livekamper kringkastet av Fox Sports Eredivisie og et høydepunktshow kringkastet på NOS.

Lag

Kamper sesongen 2022 | 2023

Fotballreiser og billetter til Eredivisie

Billetter til Eredivisie-kamper er tilgjengelige fra individuelle klubber og en rekke formidlere. Sesongkortinnehavere kan ofte, for å oppmuntre til lojalitet, kjøpe billetter til kamper inntil en uke før de blir tilgjengelige for allmennheten. Du kan sjekke ut din favorittklubbs terminliste ved å besøke klubbens nettside eller andre relaterte nettsider for å planlegge reisen din.
Nederland er et moderne europeisk land som drar nytte av stor internasjonal turisme og som sådan har det en bredt utvalg av vei- og jernbaneforbindelser over hele landet. Det er verdt å merke seg at det lavtliggende landet drar nytte av mange vannløp og kanaler og reise på tvers av landet med båt er mulig.
Som med andre store europeiske land, er Nederland godt støttet av luftreise og har mange internasjonale flyplasser som tar seg av den reisende fotballsupporteren. Amsterdam lufthavn Schiphol kan ta hjelpe deg til å se Ajax, det dominerende laget i Eredivisie, mens Eindhoven lufthavn i sør tar deg til Philips Stadion og PSV Eindhoven. Øst i landet tar Terlet Airfield deg til den historiske markedsbyen Arnhem og i vest tar Rotterdam lufthavn deg til dørterskelen av de europeiske legendene Feyenoord.

Historie

Før Eredivisie ble etablert i 1954, var nederlandsk fotball kontrollert av Netherlands Football League Championship. En ren amatørturnering som ble avsluttet med en serie av playoffkamper med en gruppe regionale klubber som hadde hatt suksess i tidligere år. Interessant nok var den kongelige nederlandske fotballforeningen (KNVB) interesserte i å beholde sin amatørstatus og avviste enhver form for betaling og suspenderte faktisk spillere som ble tatt i å motta lønn eller en klubb som man oppdaget at kjøpte spillere med overgangspenger.
Som mange andre europeiske fotballigaer begynte man å høre på krav om en profesjonell liga da landslagsspillere begynte å dra for å spille fotball utenlands. Så mye talent forlot faktisk den nederlandske ligaen at KNVB ville suspendere spillere som spilte utenlands fra det nederlandske landslaget. Denne masseutvandringen, hovedsakelig til de franske proffligaene, ble kjent som Nordsjøflommen av 1953. Da nederlandske spillere som spilte utenlands arrangerte en kamp mot det franske landslaget og vant kampen 2-1, oppildnet det nederlenderne til å utvikle sin egen profesjonelle fotballiga og Eredivise ble født.