Vi sammenligner primære og sekundære markedsplasser. Prisene kan være høyere eller lavere enn originalprisen.

Fotballreiser til Aston Villa

Kamper sesongen 2024 | 2025

Om fotballreiser med Aston Villa

Aston Villa FC er, rett etter Everton, den klubb som har spillt mest sesonger i den engelske toppdivisjonen. The Villans har altfor ofte spilt i Divisjon 1/Premier League. Gjennom årene har de vunnet mange titler, fremst cuptitler.

Aston Villas hjemmebane, Villa Park, klarer nesten 43.000 tilskuere. Imidlertid er det veldig sjelden billetterne tar slutt. Men det kan være vanskelig å få de beste billetterne. Hvis du kjøper en pakketur med hotell, fly og kampbilletter, eller bare hotellrom og kampbilletter, kan du ofte få svært attraktive billetter.

Aston Villa FC ble stiftet allerede i 1874. Klubben deltok i den første sesongen av Football League i 1888. Åren deretter var Villa var ustoppelige. I sju sesonger, mellom 1894-1900, vant de fem ligagull og tre FA-cuper. Etter det har det vært litt snaut med gevinster. Aston Villa har totalt syv ligatitler (siste fra1980-1981), fem seire i FA-cupen (sist i 1957), fem ligacuptitler og en seier i Europacupen/Champions League (1982).

Andre ting å gjøre i Birmingham

Birmingham er den nest største byen i England. Det gjør at det selvfølgelig er mye å se og gjøre i byen. Birmingham Museum & Art Gallery, Market Rag Market, restaurangtette Balti Triangle, Warwick Castle og Birmingham Botanical Gardens er bare noen av de mange stedene som er verde å besøke.

Kort om Villa Park

Aston Villa er en klassisk fotballklubb og Villa Park er en av de mest ikoniske fotballanlegg på de britiske øyer. Å se Aston Villa spille på Villa Park er et must for alle som har et hjerte som slår litt ekstra for The Villans.

Fakta om Villa Park

Villa Park tar 42 788 tilskuere og er en av de fire engelske arenaerne som regnes som firestjerners av UEFA (de andre er Stadium of Light, Anfield, Etihad Stadium og Goodison Park). Arenaen åpnet i 1897 og regnes i dag som en av de vakreste arenaer i England. Rekord for publikum ble satt i 1946 da 76 588 tilskuere så en kamp mot Derby County.

Arenaens historie

Opprinnelig var fotball ikke hovedaktiviteten i området hvor Villa Park nå er lokalisert. Det var faktisk slik at cricket hadde forrang i den tidligere arenaen Lower Park. Friidrett og sykling var også konkurrenter i høyeste grad. Da Aston Villa begynte å vinne kamper flyttet de inn på arenaen Perry Barr. Etter ligaseiern i 1897 flyttet de tilbake til Lower Park, som nå hadde blitt omgjort til et fotballstadion. Nå fikk også arenaen sitt nåværende navn.

På begynnelsen av 1900-tallet kunne Villa Park ta opp til 40 000 tilskuere. Så når de fjernet sykkelvelodromet som var rundt banen økte kapasiteten publikum kapasiteten ytterligere. Etter første verdenskrig tok Villa Park godt over 70 000 tilskuere.

Som med alle andre arenaer i England har kapasiteten reduserets gjennom årene. Nye sikkerhetsregler har gjort at man måtte gjøre stå tribunerne til sitt tribuner.

Kommunikasjoner

Villa Park ligger i nordre delen av Birmingham. Avstandet til sentrum er omtrent fire kilometer. Du kan komme deg til arenaen ved å gå, men den beste måten å ta seg til Villa Park er med det lokale tåget. Fra Birmingham New Street Station går tåget til Aston Station, som ligger i direkte tilknytning til arenaen.