Kamper sesongen 2019 | 2020

21 Jan 2019
Aston Villa vs Watford
Villa Park
Premier League
fra 829,-
Les mer
28 Jan 2019
Aston Villa vs Leicester
Villa Park
EFL Cup
fra1 493,-
Les mer
16 Feb 2019
Aston Villa vs Tottenham
Villa Park
Premier League
fra1 128,-
Les mer
22 Feb 2019
Southampton vs Aston Villa
St Mary's Stadium
Premier League
fra 894,-
Les mer
29 Feb 2019
Aston Villa vs Sheffield United
Villa Park
Premier League
fra 829,-
Les mer
14 Mars 2019
Aston Villa vs Chelsea
Villa Park
Premier League
fra1 244,-
Les mer
21 Mars 2019
Newcastle vs Aston Villa
St James Park
Premier League
fra1 035,-
Les mer
4 April 2019
Aston Villa vs Wolverhampton
Villa Park
Premier League
fra1 093,-
Les mer
11 April 2019
Liverpool vs Aston Villa
Anfield
Premier League
fra5 805,-
Les mer
18 April 2019
Aston Villa vs Manchester United
Villa Park
Premier League
fra1 294,-
Les mer
25 April 2019
Aston Villa vs Crystal Palace
Villa Park
Premier League
fra1 045,-
Les mer
2 Mai 2019
Everton vs Aston Villa
Goodison Park
Premier League
fra1 078,-
Les mer
9 Mai 2019
Aston Villa vs Arsenal
Villa Park
Premier League
fra1 128,-
Les mer
17 Mai 2019
West Ham vs Aston Villa
Olympic Stadium
Premier League
fra 790,-
Les mer

Fotballreiser med Aston Villa

Aston Villa FC er, rett etter Everton, den klubb som har spillt mest sesonger i den engelske toppdivisjonen. The Villans har altfor ofte spilt i Divisjon 1/Premier League. Gjennom årene har de vunnet mange titler, fremst cuptitler.

Aston Villas hjemmebane, Villa Park, klarer nesten 43.000 tilskuere. Imidlertid er det veldig sjelden billetterne tar slutt. Men det kan være vanskelig å få de beste billetterne. Hvis du kjøper en pakketur med hotell, fly og kampbilletter, eller bare hotellrom og kampbilletter, kan du ofte få svært attraktive billetter.

Aston Villa FC ble stiftet allerede i 1874. Klubben deltok i den første sesongen av Football League i 1888. Åren deretter var Villa var ustoppelige. I sju sesonger, mellom 1894-1900, vant de fem ligagull og tre FA-cuper. Etter det har det vært litt snaut med gevinster. Aston Villa har totalt syv ligatitler (siste fra1980-1981), fem seire i FA-cupen (sist i 1957), fem ligacuptitler og en seier i Europacupen/Champions League (1982).

Kort om Villa Park

Aston Villa er en klassisk fotballklubb og Villa Park er en av de mest ikoniske fotballanlegg på de britiske øyer. Å se Aston Villa spille på Villa Park er et must for alle som har et hjerte som slår litt ekstra for The Villans.

Fakta om Villa Park

Villa Park tar 42 788 tilskuere og er en av de fire engelske arenaerne som regnes som firestjerners av UEFA (de andre er Stadium of Light, Anfield, Etihad Stadium og Goodison Park). Arenaen åpnet i 1897 og regnes i dag som en av de vakreste arenaer i England. Rekord for publikum ble satt i 1946 da 76 588 tilskuere så en kamp mot Derby County.

Kommunikasjoner

Villa Park ligger i nordre delen av Birmingham. Avstandet til sentrum er omtrent fire kilometer. Du kan komme deg til arenaen ved å gå, men den beste måten å ta seg til Villa Park er med det lokale tåget. Fra Birmingham New Street Station går tåget til Aston Station, som ligger i direkte tilknytning til arenaen.

Arenaens historie


Opprinnelig var fotball ikke hovedaktiviteten i området hvor Villa Park nå er lokalisert. Det var faktisk slik at cricket hadde forrang i den tidligere arenaen Lower Park. Friidrett og sykling var også konkurrenter i høyeste grad. Da Aston Villa begynte å vinne kamper flyttet de inn på arenaen Perry Barr. Etter ligaseiern i 1897 flyttet de tilbake til Lower Park, som nå hadde blitt omgjort til et fotballstadion. Nå fikk også arenaen sitt nåværende navn.

På begynnelsen av 1900-tallet kunne Villa Park ta opp til 40 000 tilskuere. Så når de fjernet sykkelvelodromet som var rundt banen økte kapasiteten publikum kapasiteten ytterligere. Etter første verdenskrig tok Villa Park godt over 70 000 tilskuere.

Som med alle andre arenaer i England har kapasiteten reduserets gjennom årene. Nye sikkerhetsregler har gjort at man måtte gjøre stå tribunerne til sitt tribuner.

Aston Villa billetter og reise

Se engelsk storfotboll når den er som best, live og på hjemmeplan. Nå har du sjansen til å se ditt favorittlag, Aston-Villa, møte motstanderna på Villa Park og samtidig nyte av den vakre industribyen Birmingham. Laget Aston-Villa, som for øvrig var med og startet den engelske ligaen, er et av bare fire engelske lag som noensinne har vunnet Europacuppen. Det er derfor overflødig å nevne at laget har mange fans rundt om i verden.

Birmingham er Storbritannias nest største by og tilbyr både historie og storbyliv. Det er ikke vanskelig å more seg i Birmingham ettersom byen har både museer og teatere, og barer og nattklubber. Med sine tre store universitet er middelalderen i byen relativt lav og dette gjenspeiles i byens utesteder. At Birmingham har vært hjemby for store musikkgrupper som Black Sabbath, Duran Duran, The Streets og Led Zeppelin blir tydelig når man ser at byens barer og restauranter gjerne skilter med dette faktum.

Vil man, som Aston-Villa-fan, treffe likesinnede, er Aston Manor Hotel på Witton Lane et bra alternativ. Hit går mange fans for å hylle sitt lag og her kan man ta seg ett glass å drikke eller en matbit og samtidig høye stemningen innfor avspark.

Andre ting å gjøre i Birmingham

Birmingham er den nest største byen i England. Det gjør at det selvfølgelig er mye å se og gjøre i byen. Birmingham Museum & Art Gallery, Market Rag Market, restaurangtette Balti Triangle, Warwick Castle og Birmingham Botanical Gardens er bare noen av de mange stedene som er verde å besøke.

Anmeldelser og vurderinger for Fotballreise.no

Se alle anmeldelsene her

4,7 av 5 (3 anmeldelser)

Sjekker alltid på Fotballreise.no før jeg bestiller en fotballreise.

5 av 5

Flott side for å få en god oversikt over priser på fotballturer!

4 av 5

Enkelt og greit!

5 av 5