Fotballreiser til Premier League

Fotballreiser Premier League

The English Premier League, ofte referert til som EPL, er anerkjent i hele verden som verdens beste liga. Spillere fra hele verden drømmer om å spille på berømte baner som Old Trafford, St James Park, Stamford Bridge, The Emirates Stadium og Anfield, blant andre. I nyere år har noen av verdens dyreste spillere gledet Premier League-publikum over hele verden. Premier League er faktisk så populær over hele verden at det sendes i 212 land, noe som gir PL-kamper et potensielt TV-publikum på 4,7 milliarder personer. De verdensomspennende TV-inntektene alene genererer milliarder med pund hvert år og distribueres blant klubbene avhengig av sluttposisjonen året før. Av den grunn, settes opprykk til Premier League svært høyt og kampen er veldig hard i Championship games.

Premier League utkjempes mellom 20 lag og har et system med opprykk og nedrykk I likhet med mange ligaer over hele verden. Så vel som engelske fotballag kan klubbene fra Wales som spiller i den engelske fotballigaen kvalifisere seg til å bli med i EPL; fotballklubbene Cardiff City og Swansea City Football er nylige eksempler på dette. For øyeblikket kvalifiserer de fire beste lagene seg til å delta i UEFA Champions League. De tre første går rett inn i gruppespillet og laget på fjerdeplassen må gå inn i en play-off for å vinne plass i gruppespillet.

Den engelske Premier League-sesongen går fra august til mai og hvert lag spiller to ganger mot hverandre, både hjemme og borte noes om gir en sesong med 38 kamper. Så populær har ligaen blitt at i 2010-11-sesongen nådde Premier League nye høyder med stadionsfyllingsgrad på 92 % med gjennomsnittsoppmøte på kamper 35,363. Ligaens suksess har fortsatt å vokse år etter år og basert på Union of European Football Associations (UEFA)-koeffisienter, fortsetter EPL å være rangert som den nest beste ligaen og har vært det de siste fem årene.
Siden begynnelsen i 1992, har det dominerende laget i Premier League vært Manchester United som har vunnet utrolige 13 EPL-titler på 23 år. Uniteds nærmeste rivaler Chelsea har vunnet ligaen 4 times med Arsenal rett bak med 3 titler. De eneste tidligere EPL-mesterne som for øyeblikket ikke konkurrerer i EPL er vinnerne fra 1995, Blackburn Rovers.

Lag

Kamper sesongen 2022 | 2023

Fotballreiser og billetter til Premier League

Billetter til Premier League-kamper er tilgjengelig fra individuelle klubbene og et antall meglere. Ofte, for å oppmuntre lojalitet, kan sesongkortinnehavere kjøpe billetter til kamper inntil en uke før de bli tilgjengelige for allmennheten. Du kan sjekke din favorittklubbs terminliste ved å gå inn på klubbens nettside eller andre relaterte nettsider for å planlegge reisen din.
Som et moderne europeisk land, er England godt støttet av både jernbane- og veitjenester og de fleste EPL-klubber er ikke langt unna hovedtransportveiene. Noen av de større Premier League-klubbene har små togstasjoner som stopper utenfor banen på kampdager.
For de som reiser til Storbritannia fra europeiske destinasjoner er det mange flyplasser som kan ta deg til regionene der favorittklubben din er. London er for eksempel vel rustet for den internasjonale reisende med Heathrow, Gatwick, Luton og Stansted i stand til å levere ELP-kamper sør-øst i landet. I Midlands har du East Midlands flyplass, blant andre, Leeds og Bradford flyplass kan ta seg av nord-øst mens Manchester flyplass kan akkomodere EPL-kamper i nord-vest av England.

Historie

På slutten av 1980-tallet var den engelske fotballigaen i dårlig forfatning sammenlignet med sine progressive og moderne europeiske fotballnaboer. Engelske klubber hadde blitt utestengt i 5 år fra alle europeiske fotballturneringer etter stadionkatastrofen på Heysel i 1985 og med mye dårlige fasiliteter og hooliganisme i hele ligaen måtte noe gjøre for å modernisere spillets infrastruktur.
Premier League startet opp i 1992 da de ledende førstedivisjonsklubbene brøt ut av ligaen, som hadde gått siden 1888. I mai 1992 ble FA English Premier League stiftet som et aksjeselskap med base i Ashton Gate. Den nye ligastrukturen innebar at Premier League skulle være en enkelt divisjon, mens fotballigaen ble en liga med tre divisjoner. Nydannete Premier League ble enig om et opprykks- og nedrykkssystem der tre lag rykket opp og tre lag rykket ned fra fotballigaen.
Viktig var det at de nye Premier League-klubber kunne forhandle TV-avtaler selv og dermed la klubbene få en del av den voksende sportssendingsindustrien. SKY var svært viktige for å forhandle frem en tidligere uhørt finansiell avtale for eksklusivt å sende ligakampene på sin TV-kanal, SKY Sports. Dette var første gang engelske fotballkamper ikke ville bli vist på analoge TV-kanaler. Dette var en revolusjon for det engelske spillet.
Premier League var en enorm suksess og klubber dro nytte av massiv investering, bedre stadioner og fasiliteter for fans. Med de økte TV-inntektene og spillere som blir eksponert over hele verden begynte snart å gå til EPL-lag og oppildnet fans med sine verdensklasseferdigheter. Det var ankomsten av Jürgen Klinsmann og Dennis Bergkamp hos Tottenham Hotspur og Arsenal respektivt, som førte til det multikulturelle EPL vi har i dag.