Vi sammenligner primære og sekundære markedsplasser. Prisene kan være høyere eller lavere enn originalprisen.

Fotballreiser til Crystal Palace

Kamper sesongen 2024 | 2025

Om fotballreiser med Crystal Palace

Crystal Palace har slik som mange av de andre kjente engelske fotballklubbene, hjemme-stadion i London. I nyere tid har ikke klubben vært fast inventar i Englands beste rekke, men er nå med i Premier League på femte sesong. Lagets beste plassering var tilbake i 1990/1991-sesongen, hvor det ble en flott tredjeplass. Av tidligere store spillere i klubben kan det nevnes Nigel Martyn, Chris Coleman, Attilio Lombardo, Andrew Johnson og Ian Wright. I dag er den raske Wilfried Zaha en av profilene på laget. Lagets kallenavn er i dag «The Eagle». Tidligere var det «The Glaziers».

En fotballreise med Crystal Palace får du lettest i hus via et reisebyrå, som har spesialisert seg på fotballreiser. Hos disse byråene kan du kjøpe fotballbilletter i praktiske samlepakker, som inkluderer både fly- og/eller hotellreservasjon, samt billetter til ønsket kamp. Du kan naturligvis også planlegge reisen og kjøpe billettene selv. Det siste kan du klare ved å gå inn på Crystal Palaces hjemmeside, kjøpe på stadion eller over telefonen.

Crystal Palace Football Club så dagens lys i 1905 og spilte til å begynne med i den nest beste rekken, som primært bestod av reservelagene fra etablerte klubber på beste nivå. Ettersom tiden gikk, fikk klubben etablert seg og har siden da vært på beste nivå mange ganger. Nå er de der på femte sesong i strekk etter noen års fravær. Crystal Palace har ikke vunnet noen nevneverdige trofeer (utover å vinne noen av de lavere rekkene), men har vært i FA Cup-finalen to ganger: i 1990 og 2016. Her har de begge ganger måtte gi tapt mot Manchester United.

Severdigheter og opplevelser i London

London er stort, men når du allikevel er der, ville det være dumt å ikke utnytte det. Du får mulighet til å se verdensberømte steder og bygninger som Tower of London, London Bridge, Buckingham Palace, London Eye, Big Ben, The Natural History Museum og mye, mye mer. Og så må vi jo ikke glemme de autentiske engelske pubene, som kan skape en stemning du sjelden har sett maken til.

Kort om Selhurst Park

Vil du gjerne ha en Premier League-opplevelse, som de fleste ikke har opplevd, så er et besøk hos Crystal Palace på Selhurst Park et godt valg. Her er det snakk om et forholdsvis lite stadion, men til gjengjeld er det alltid god stemning, som du ellers skal ned i de nest beste nivåene for å oppleve. I 2015 kåret den anerkjente avisen The Telegraph Selhurst Park til å være det stadion, som har den beste atmosfæren i hele Premier League.

Selhurst Park

Selhurst Park har en kapasitet på 25.456, noe som ikke imponerer, når det tenkes på mange av de andre lagenes stadioner i ligaen. Det Crystal Palaces stadion ikke har i kapasitet, har det til gjengjeld i atmosfære. Det er snakk om elleville tilskuere, som virkelig setter pris på hardt spil, bestemte taklinger og en attitude, som er en sann kriger verdig.

Stadionets historie

Crystal Palace kom til verden i 1905 og spilte først sine hjemmekamper på Herne Hill Velodrome og deretter på The Nest. Vi skal tilbake til år 1924, før laget flyttet til Selhurst Park, hvor klubben siden har vært garanti for hard kamp, en helhjertet innsats, sang og skrål kampen igjennom uansett motstander.

Crystal Palace har ikke alltid hatt enerett på Selhurst Park. Fra 1985 til 1991 huset stadion også Charlton Athletic og fra 1991 til 2003 Wimbledon FC.

Selhurst Park har til dags dato invitert til en enkelt landskamp, men det ble også brukt ved sommer-OL i 1948. Så det har lagt gress til litt av hvert.

Klubbens mest hardcore fans hører til på Holmesdale-tribunen, som har plass til litt over 8.000 tilskuere. Tribunen ligger på sydsiden av stadion. Det er ikke minst her, at den fenomenale stemningen bygges opp.

Transport

Befinner du deg i sentrum av London, er du 14-16 km borte fra Selhurst Park. Det er likevel lett å komme frem til stadionet. Du kan for eksempel ta t-banen fra Trafalgar Square til Brockwell Park. Gå av her og stig på toget mot South Croydon, inntil du kommer til Whitworth Road. Herfra er det under ti minutters gange til Selhurst Park og den gode fotballstemningen.