Fotballreiser til England

Fotballreiser til England

England er fotballens moderland. Det engelske «Football Association» formulerte allerede i 1863 reglene som har dannet rammene for det fantastiske spillet fotball. Britene har helt siden den gang vært gale etter fotball, og engelske Premier League er i dag verdens største og mest sette fotballiga. Derfor står Premier League øverst på enhver fotballfan sin ønskeliste. Fotballreiser til England er de mest populære reisene vi lister opp på nettsiden vår.

Mange nordmenn har et særlig forhold til den engelske fotballigaen og har et favorittlag som de følger. Dette skyldes ikke minst tippekampene som på 70- og 80-tallet dominerte TV-skjermene i landet hver lørdags ettermiddag.

Med årene har vi også fulgt norske fotballstjerner som Ole Gunnar Solskjær, Ronny Johnsen, John Arne Riise og Erik Thorstvedt spille viktige roller i klubber som Manchester United, Liverpool og Tottenham.

Uovertruffen fankultur – You’ll never walk alone

Når 45.000 tilskuere på Anfield i Liverpool sammen brøler med til Garry and the Pacemakers «You’ll never walk alone», reiser de små nakkehår seg. Anfield Road, Liverpools hjemmebane, er kjent for sin helt spesielle stemning. Her finnes det massevis av atmosfære og ikke minst en dedikasjon fra tilskuerne som ikke finnes mange andre steder.

Når du er i England for å se fotball fornemmer du virkelig at det for ihuga fans handler om mer enn bare å overvære en sportsbegivenhet. Det er en lidenskap. For noen betyr klubben nesten mer enn den nærmeste familien.

Hvis du planlegger en fotballreise til England må du ikke snyte deg selv for den fantastiske stemningen før kampen i de lokale pubene, der supporterne varmer opp. Men husk å ha den riktige drakten eller de riktige fargene på deg når du setter deg ved baren!

Historiske stadionopplevelser i verdensklasse

Du får en helt unik opplevelse på de gamle og legendariske arenaene i Premier League, uansett om du befinner deg på White Hart Lane, Stamford Bridge eller Anfield Road – gamle og intime stadion som ble bygget på 1800-tallet og hvor man virkelig fornemmer historiens vingesus.

Premier League byr selvfølgelig også på topp moderne opplevelser med stadion av en nyere dato. Dette gjelder for eksempel Arsenals hjemmebane Emirates Stadium eller Manchester Citys hjemmebane City of Manchester Stadium. Her finner du topp moderne og helt nye stadion med alt dette innebærer.

Premier League byr på massevis av rivalisering og derbyoppgjør

Premier League byr på en rekke legendariske derbyer. The North London Derby, Arsenal mot Tottenham, er den største kampen i London. Disse to klubbenes rivalisering er legendarisk, og det har alltid vært en intens stemning i disse oppgjørene helt siden klubbene møttes for første gang i 1887.

Et annet legendarisk oppgjør finner man mellom Liverpool og Manchester United. Dette er samtidig oppgjøret mellom Englands to mest suksessrike klubber noensinne. Rivaliseringen stammer helt tilbake til industrialiseringens dager, da de to byene konkurrerte om å være den viktigste byen i det nordøstlige England.