We compare primary and secondary marketplaces. Prices might be higher or lower than face value.

Kamper sesongen 2020 | 2021

9 Mai 2021
Juventus vs Milan
Juventus stadium
Serie A
fra,-
Les mer
12 Mai 2021
Torino vs Milan
Stadio Olimpico di Torino
Serie A
fra,-
Les mer
16 Mai 2021
Milan vs Cagliari
San Siro
Serie A
fra,-
Les mer
23 Mai 2021
Atalanta vs Milan
Stadio Atleti Azzurri d'Italia
Serie A
fra,-
Les mer

Fotballreiser med Milan

AC Milan er en av to storlag i Milano. Milan har en stor samling av titler fra nasjonale og europeiske ligaer og turneringer. Interessant nok har mange skandinaver gjennom årene spilt i Milans rød-svart-stripete skjorte.

Kampbilletter til Milans hjemmekamper kjøper du enten online eller på arenaen. Det er veldig sjelden at San Siro er utsolgt. Det er egentlig bare i Milano-derby mot Inter og kamper mot Juventus som det kan være vanskelig å få tak i billetter. Hvis du ønsker å forenkle bestillingen av din fotballtur til Milano, kan du kontakte en reisebyrå som kan hjelpe deg med en pakketur med hotell og fly.

AC Milan ble grunnlagt i 1899. Det var noen drivende engelskmenn som er ansvarlig for grunnleggingen. Milan er en av de mest fremstående klubben i Italia. Det er kun Juventus som har vunnet mer gjennom historien. Milan har vunnet 18 titler i Serie A, fem cuptitler og sju titler i Europacupen/Champions League. Blant de mest innflytelsesrike spillerne i Milans historie er Paolo Maldini, Franco Baresi, Marco van Basten, Gianni Rivera og så selvfølgelig den svenske trioen Gunnar Gren, Gunnar Nordahl og Nils Liedholm (Gre-No-Li).

Kort om San Siro

I Italia er det langt mer vanlig at to lag deler en hjemmebane, enn i resten av Europa. I Milano, spleiser AC Milan og FC Internazionale på San Siro, eller Giuseppe Meazzastadion som er det offisielle navnet.

Fakta om San Siro

San Siro tar straks over 80 000 sittende tilskuere. Arenaen åpnet i 1926 med en kamp mellom Milano og Inter. Inter vant kampen med 6-3. Ved denne tiden var kapasiteten på 35 000 tilskuere. Det er ingen offisiell publikumsrekord, men i 1950 var den offisielle publikumkapasiteten 100 000 tilskuere og det sies at arenaen var full flere ganger.

Kommunikasjon

San Siro ligger i den vestlige delen av Milano. Transport til og fra arenaen er relativt god. Du har muligheten til å ta T-bane, bil, buss eller trikk. På kampdager er der en gratis buss fra Lotto Fiera-stasjonen til arenaen. For å komme til Lotto Fiera kan du med fordel ta t-banen (rød linje/linje 1).

Arenaens historie


Det var Milans president Piero Pirelli, som besluttet at en ny, moderne arena skulle bygges i bydelen San Siro i Milano. Arenaen ble ferdig i 1926. De første årene var Milan alene om å bruke arenaen. Inter spilte sine hjemmekamper på Arena Civica til 1945.

Det var en rekke endringer på arenaen på 1950-tallet, men det var før fotball-VM i 1990 som San Siro ble i den form den har i dag. De bygde for eksempel en tredje etasje på tre av tribunene, bygget et tak for å dekke alle setene og bygget de nå så klassiske sylindriske tårnene rundt arenaen.

1980 ble arenaens offisielle navn endret til Giuseppe Meazzastadion, til ære for spilleren med samme navn. Meazza var en stor legende for Inter og han spilte også to sesonger i Milanskjorte.

Milan billetter og reise

Er du en av alle de som alltid har drømt om å få se et av Italias mest fremgangsrike lag, Milan, spille mot erkerivalene Inter i Derby della Madonnina? Nå har du sjansen til å innfri denne livsdrøm. Fotballreiser med Milan er det ultimate tilbudet til deg, din familie eller vennegjengen som vil kombinere ekte italiensk fotball med en miniferie i en av Italias vakreste byer, Milano.

Avsett et par dager eller en helg til å besøke Milano og se ditt lag spille kamp. Kombiner fotball med en kulturell vandring gjennom byen og besøk kjente motehus som Gucci og Dolce & Gabbana. Nyt av Milanos stekende sol og ta et glass på en uterestaurant mens du venter på avspark. En fotballreise med Milan blir et minne som du sent kommer å glemme, og det fører sannsynligvis til flere reiser.

Fotballreiser med Milan kommer i tre valgfrie pakker. Enten kjøper du bare matchbillett og dermed ordner reise og boende selv. Alternativet er å bestille reise og matchbillett eller alt-i-ett-pakken som inkluderer reise, match samt boende på hotell.

Andre ting å gjøre i Milano

I området rundt San Siro er det ikke mye å gjøre, men hvis du far inn i sentrale Milano, har du mye å velge mellom. Ikke gå glipp av å besøke byens katedral, eller se Leonardo da Vincis mesterverk Nattverden.