Fotballreiser til Bundesliga

Fotballreiser Bundesliga

Bundesliga er den verdenskjente tyske profesjonell fotballigaen og kan skryte av høyest gjennomsnittstilskuere i sportsverdenen. I 2011-12 var tallet 45 134. Som for de fleste europeiske ligaer, spilles 38 kamper i løpet av sesongen med kamper både borte og hjemme. Det er interessant å merke seg at Bundesliga er en av få ligaer som har en seks ukers vinterpause. Denne starter midt i desember og varer til slutten av januar.
Ligaen er ansett å være en av de beste i verden og har produsert en rekke tyske lag som har gjort seg bemerket i Champions League, inkludert FC Bayern, Borussia Dortmund, Hamburger SV, Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach og VfB Stuttgart. Basert på hvordan klubbene har gjort det i europeiske turneringer er ligaen rangert på 3. plass blant Europas fotballigaer. For øyeblikket kvalifiserer de fire beste lagene for å være med i Champions League; de tre første går rett inn i gruppespillet og laget på fjerdeplass må spille en playoff for å få kunne gå inn i gruppespillet.
Ligaens popularitet har ført til at kampene blir sendt I mer enn 2000 land over hele verden. Denne globale populariteten har ført til at store inntekter har blitt generert og toppklubbene I ligaen kan tiltrekke seg spillere fra hele verden. Landslagets suksess har bidratt til ligaens suksess. Spillere som Lothar Matthäus, Bastian Schweinsteiger og Oliver Kahn har kommet frem.
Siden ligaen ble dannet i 1963, har FC Bayern Munich vært det dominerende laget med totalt 24 mesterskap på 53 år. Ligaen utkjempes av 18 lag med nedrykk til og opprykk fra 2. Bundesliga, som er det andre nivået av tysk profesjonell fotball. Den tyske profesjonelle fotballigaen består faktisk bare av to ligaer; lag under spiller i regionale ligaer. Vinneren av Bundesliga kvalifiserer for DFL-Supercup, en engangskamp mot vinneren av DFB-Pokal, som er den tyske cupen.
Bundesliga-lag er underlagt strenge økonomiske reguleringer og må hvert år søke ligaen om å delta så snart de har tilfredsstilt regulatorer at de ikke er truet av konkurs og har et solid økonomisk grunnlag.

Lag

Kamper sesongen 2023 | 2024

Fotballreiser og billetter til Bundesliga

Billetter til Bundesliga-spill kan bestilles på de enkelte klubbenes nettsider eller andre formidlere. Som i mange europeiske fotballigaer, får sesongkortinnehavere ofte tildelt billetter en uke før allmennheten, så hvis du planlegger regelmessige besøk til en spesiell klubb, er kanskje en sesongbillett rett for deg.
Tyskland er en global leder i en rekke industrielle og teknologiske sektorer og det er verdens tredje eksportør og importør av varer. Som sådan har Tyskland en moderne transportinfrastruktur og Bundesliga-klubber godt utstyrt med vei- og jernbarneforbindelser. For den internasjonale reisende, har Tyskland dessuten et bredt utvalg av internasjonale flyplasser som inkluderer Frankfurt, som kan bringe deg til sentrale Tyskland, Düsseldorf i nord-øst, Munchen i sør, Hamburg i nord, Stuttgart i sør-vest og Berlin til å betjene øst.

Historie

Før Bundesliga ble dannet, ble tysk football spilt som en serie av regionale halv-profesjonelle ligaer med et kompleks playoffsystem som kåret en nasjonal mester. Det var derimot på 50-tallet at Tysklands beste spillere begynte å bli attraktive for andre profesjonelle ligaer. Snart etter ville man danne en sentral tysk profesjonell fotballiga som var mer på linje med europeiske fotballnaboer.
Samtidig med denne endringstiden i de vest-tyske fotballigaene, ble en separat liga dannet i hva som den gang ble referert til som Øst-Tyskland og var kjent som DDR-Oberliga.
Da Tyskland tapte for Jugoslavia (0–1) I kvartfinalen I VM i Chile i 1962 ble ropene om en profesjonell liga enda større og nådde til og med regjeringen. 46 lag søkte om å bli medlemmer av den nye, profesjonelle fotballigaen og 16 klubber ble valgt til å danne den første Bundesliga, og suksessen deres var basert på tidligere suksess og finansiell stabilitet. Som sådan ble 16 av de sterkeste halvprofesjonelle lagene i Vest-Tyskland de opprinnelige medlemmene av Tysklands første profesjonelle fotballiga. FC Köln var Bundesligas første mestere i 1963-64-sesongen.