Fotballreiser til Tyskland

Intense kamper med massevis av tilskuere på tribunene og en fantastisk stemning. Dette er kjennetegnene på kampene i Bundesligaen, en av Europas største ligaer. Tyskland og Bundesligaen er en av de mest populære destinasjoner for fotballfans, og gir garantert en helt unik fotballopplevelse med en fantastisk stemning.

Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Schalke 04 og HSV Hamburg. Dette er bare noen av de store tyske klubbene som man gjerne også ser gjør det godt i europeiske turneringer. Dette er klubber som hver helg trekker 50-80.000 tilskuere til kampene og skaper en fantastisk stemning på tribunene.

Fotball i Tyskland er en helhetsopplevelse

I Tyskland har de virkelig prøvd å gjøre fotball til en helhetlig opplevelse som alle har råd til. I motsetning til for eksempel England der prisene har gått i været, kan du fremdeles komme inn i de store arenaene i Bundesligaen for omtrent 40 euro, eller 300 kr. Dette betyr også at du møter mennesker fra alle samfunnslag når du drar på en Bundesliga-kamp. Alt fra unge studenter til pensjonister og selvfølgelig ihuga fotballfans er med på å skape en helt unik stemning med sang og tilrop under kampene.

Tyskerne er kjent for sin evne til å organisere. Dette merker du tydelig når du drar på Bundesliga-kamp; alt er perfekt tilrettelagt. Dette gjelder både transport til og fra stadion, ved kjøp av øl og pretzel (de populære tyske saltkringlene) på stadion og når tilskuerne skal sluses inn og ut av tribunene. Alt foregår med tysk grundighet og presisjon.

Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for logistikken. Alt er under kontroll.

Norske fotballstjerner i Bundesligaen

Bundesligaen er tradisjonelt en liga som har hatt mange norske fotballspillere. Ser man noen år tilbake var VM-heltene fra 1994 Kjetil Rekdal, Erik Mykland og Jan Åge Fjørtoft i klubbene Herta Berlin, 1860 München og Entracht Frankfurt. Blant aktive spillere finner man for eksempel landslagsspillerne Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein i Hertha Berlin og Tarik Elyounoussi i Hoffenheim. Det er med andre ord gode muligheter for å møte noen av våre norske stjerner på en fotballreise til Tyskland.

Hvor skal du se fotball i Tyskland?

I Dortmund ligger Bundesligaens største stadion, Westfalen Stadion, med plass til hele 80.645 tilskuere. Dette er dessuten et stadion som er verdenskjent for en fantastisk stemning fra noen av Europas mest lidenskapelige fotballfans. Alle fotballelskere bør derfor unne seg opplevelsen av en Bundesliga-kamp på Westfalen Stadion. På Allianz Arena i München med plass til 71.000 tilskuere kan du oppleve tysk fotballs absolutte topplag gjennom mange sesonger: Bayern. Her får du kremen av tysk fotball med de aller største tyske spillerne.

En annen god fotballdestinasjon er Volkspark i Hamburg. HSV Hamburg er den eneste tyske klubben i Bundesligaen som aldri har rykket ned. Selv om klubben i en årrekke ikke har spilt i toppen av ligaen, har ikke de lojale tilskuerne sviktet. Dermed kan du få en fantastisk fotballopplevelse på et tettpakket Volkspark sammen med 57.000 elleville tyske fans.

Uansett hvor du drar i Tyskland kan du se frem til en spennende fotballopplevelse!