Severdigheter om fotball i Liverpool

Under fotballbesøket ditt i Liverpool kommer du til å nyte fotball og lidenskapen for fotball som finnes blant byens befolkning. Og foruten å se når enten Liverpool FC eller Everton FC spiller, finnes det også spennende stadionrundturer og museumsbesøk med tilknyting til fotball.

Liverpool FC - Stadium Tours og Liverpool FC Story

Det finnes en rekke ulike varianter av stadionrundturer (Stadium Tours) å gjøre på Anfield, pluss at arenaen også har et museum (Liverpool FC Story).

Vil du bare kikke inn i museet om Liverpool FCs 120-årige historie, går det fint. Blant annet byr museet på Hall of Fame, Europaseler og mulighet for å se på videoer med spillere gjennom historien. Inngangsprisen ligger på ni pund for voksne, seks pund for pensjonister og barn under 16 år eller 24 pund for familie (to voksne og to barn). Det er åpent daglig klokken 9-17.

Det finnes flere ulike varianter på stadionrundturer og de holdes daglig klokken 10-15.

Den minste heter "Stadium Viewing", tar 30 minutter og går bare til deler av tribunen. Stadium Viewing koster tolv pund for voksne, ni for barn og pensjonister eller 35 pund for familie. I prisen inngår også å besøke museet Liverpool FC Story.

Centenary Stand Tour tar om lag en time og går dels opp på flere ulike steder av tribunen, likesom ned på innsiden av arenaen i blant annet garderobe og presserom. Centenary Stand Tour koster 17 pund for voksne, 11 for barn og pensjonister eller 48 pund for familie. I prisen inngår også å besøke museet Liverpool FC Story.

Transport til Anfield Det finnes flere busslinjer for å ta seg til Anfield fra sentrale Liverpool. Matchdager kan man ta direktebussen med nummer 917 som går fra St John's Lane (sentrum av Liverpool). Andre dager kan du ta buss nummer 17 og gå av ved Priory Road eller Breck Road.

Everton FC - Goodison Park Stadium Tour

Hvis du vil besøke innsiden av Goodison Park (som har vært Evertons "hjem" i 120 år) går det helt fint. Goodison Park Stadium tar deg blant annet med ned til garderoben, avslapningsavdelingene for spillerne og en mulighet til å gå ut langs spillertunnelen. Rundturen tar litt over en time og koster tolv pund for voksne og seks pund for barn under 16 år.

Transport til arenaen: Det finnes flere busslinjer for å ta seg til Goodison Park fra sentrum av Liverpool. Matchdager kan man ta direktebussen med nummer 919 som går fra St John's Lane (sentrum av Liverpool). Andre dager går blant annet buss nummer 19 ut mot arenaen og da går du av ved Walton Lane eller ta buss nr 20 og 21 og gå av ved County Road.

Opplev fotballidenskapen på museum

Museum of Liverpool - som alltid har gratis inngang - byr såklart på opplevelser med tilknytning til fotball. Ta deg opp til etasje av avdelingen Wondrous Place. Der kan du se en film "Kicking and Screaming" som handler om byens lidenskap for fotball gjennom historien. Dessuten finnes det naturligvis omfattende avdelinger om Beatles på dette museet. Du finner Museum of Liverpool ved Pier Head (Liverpool Waterfront) og det er åpnet daglig klokken 10-17 og inngangen er altså helt gratis.

Planlegg ditt besøk i Liverpool her: www.visitliverpool.com

Finn fotballreiser til Liverpool her: https://www.fotballreise.no/fotballreiser/liverpool-by/