Tre nye fine arenaer på gang i London

I London er det mange muligheter til å se på Premier League-fotball og flere London-lag planlegger akkurat nå nye og fine arenaer. Her er en liten gjennomgang av hvordan det ser ut med arenaer i London og hvilken publikumskapasitet de har.

West Ham flytter inn i Ol-arenaen i august 2016

West Ham skal flytte inn på sin nye arena i august 2016 og kommer da til å øke sin publikumskapasitet veldig, fra ca 35 000 tilskuere på den nåværende arenaen til 54 000 tilskuere i deres nye hjem. Det heter London Olympic Stadium og premiere der blir rundt starten av sesongen 2016-2017. Ettersom arenaen også skal benyttes til friidrett, kommer man slik jeg forstår det til å dra ut sitteplasser over løpebanene ved fotballkampene.

Tottenham bygger nytt - klart i august 2018

Tottenham har også lagt planer om en ny arena som skal stå ferdig i 2018 og vil kunne romme 61 000 tilskuere. Arenaen skal blant annet ha en spesiell tribuneseksjon bak det ene målet der det vil bli plass til 17 000 tilskuere (hjemmefans) og tanken er at publikum skal kunne skape en "vegg av lyd" litt som den "gule veggen" i Dortmund. I tillegg til å nyte fotball på den nye arenaen, planlegger man også en "Sky Walk" utendørs oppe på taket (for å nyte utsikten 40 meter oppe). Om alt går etter planen skal premieren på den nye arenaen skje i starten av sesongen 2017-2018, noe som også bør bety at den første hjemmekampen på den nye arenaen går av stabelen en gang i august 2018.

Chelsea får ny arena 2020

Chelsea spiller sine hjemmekamper på Stamford Bridge, som tar om lag rett under 42 000 tilskuere og pleier å ha det noenlunde fullt på kampene sine. Men de planlegger en større og bedre arena og om lag går som planlagt kommer de til å begynne å bygge nytt i løpet av 2017. Den nye arenaen skal ligge på akkurat samme sted som den gamle og ta 60 000 tilskuere. Beregnet byggetid er tre år og i løpet av denne perioden planlegger de å spille hjemmekampene sine på Wembley stadium. Premiere på den nye arenaen skjer sesongstarten 2020.

Men Arsenal behøver ingen ny ...

For Arsenal foreligger det ikke noen byggeplaner, ettersom deres Emirates Stadium stod klar 2006 og således drøyer det før de trenger å bygge noe nytt. På hjemmekampene sine har Arsenal rett under 60 000 tilskuere i snitt per kamp og den maksimale tilskuerkapasiteten for Emirates Stadium ligger på 62 260 tilskuere.

Nye arenaer i hele Storbritannia

Følgende side lister opp alt som er på gang i hele Storbritannia (både nybygg og tilbygg av eksisterende arenaer): www.footballgroundguide.com/about-the-author/developments.html