Tips om museer i Madrid

Madrid er et helt vidunderlig sted å besøke og det finnes mye å se og gjøre ved siden av byens stolte fotballag. Under finner du fire tips for museer ...


Mesterlig kunstmuseum gratis om kveldene

Museo del Prado har eksistert som institusjon siden starten av 1800-tallet og har samlet på seg mange mesterverk fra flere av de helt store kunstnerne, for eksempel Bosch, Titian, El Greco, Rubens, Velazquez, Goya og Rembrandt. Til sammen huser dette museet 8600 malerier og mer enn 700 skulpturer, så det er mye å nyte under et besøk på Pradomuseet. Ordinær inngangspris er 14 euro for voksne, men de har også gratis inngang mandag til lørdag klokken 18 til 20 søndager klokken 17 til 19. Museet ligger i gaten Calle Ruiz de Alarcón 23  og du kommer deg dit med byens metro (tunnelbane), nærmeste stasjoner er Atocha (linje 1) og Banco de España (linje 2).

20 000 kunstverk i gammelt sykehus

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía har en massiv samling kunstverk, nærmere bestemt over 20 000 verk. Blant annet finnes det verk av Dalí, Miró og Juan Gris, pluss for eksempel Picassos mesterverk  Guernica. Bygningen som huser museet er et gammelt sykehus fra 1600-tallet. Inngangsprisen ligger på åtte euro, men også dette museet har gratiskvelder. Nemlig gratis inngang, klokken 19 til 21 på mandager og onsdag til lørdag, dessuten gratis på søndager klokken 13:30 til 19. Du finner dette museet ved Parque del Retiro og drar du dit med tunnelbanen er det stasjonene Atocha (linje 1) eller Lavapiés (linje 3) som gjelder.

13 000 objekter på arkeologisk museum

Museo Arqueológico Nacional (også kalt M.A.N) viser frem hele 13 000 objekter og det er ganske billig å besøke dette museet. Det koster nemlig bare tre euro og det er dessuten gratis inngang etter klokken to på lørdager. Du kommer deg til M.A.N ved for eksempel å ta tunnelbanen dit og gå av enten på stasjonen Serrano (linje 4) eller Retiro (linje 2).

Noe helt annet - tyrefektingsmuseum

Vil du ha tips om ytterligere ett museum i Madrid, men med en helt annen (litt kontroversiell for oss kanskje) innretning, da finnes det (naturligvis) et tyrefektingsmuseum i stedet. Museo Taurino finner du ved Las Ventas Bullring, og de har alltid gratis inngang. Det er åpent mandag til fredag klokken 9:30 il 14:30 og søndager klokken 10 til 13 under tyrefektingssesongen (mars til oktober). Andre tider på året er det åpent mandag til fredag klokken 9:30 til 14:30.
Planlegg besøket ditt i Madrid på: www.esmadrid.com/en