Slik får du en fantastisk helg Dortmund

Hvis du skal se en kamp når Borussia Dortmund spiller hjemme på Signal Iduna Park i Dortmund, da venter det deg en magisk opplevelse. Ikke nok med at det er Tysklands største fotballarena (tar litt over 80 000 tilskuere) og pleier å være fullt nesten alltid. Arenaen huser til og med den gule veggen, som skremmer motstanderlagenes spillere. Südtribüne er tribuneseksjonen bak det ene målet og på kamper i Bundesliga, handler det helt og holdent om ståplass og cirka 25 000 fanatiske og høylytte hjemmefans kledd i gult. Derfor kalles de (fansen /tribuneseksjonen) den gule veggen. Men det finnes mer å gjøre i byen og nedenfor er en lite guide om hva som finnes å se og gjøre (i tillegg til selve kampen) ...

Ta seg til sentrum av Dortmund fra flyplassen

Om du flyr inn til Dortmunds flyplass, (Dortmund Airport) kan du ta deg inn til byens sentralstasjon med AirportExpress-toget som tar 25 minutter og koster 8,50 euro.

Byrundtur i fotballens tegn

Om du lander i Dortmund dagen før kamp, kan du forberede deg gjennom å begi deg ut på en byrundtur for å oppdage viktige steder for fotballaget Borussia Dortmund og deres spillere gjennom historien. Det finnes nemlig (i regionen Nord-Rhinen-Westfalen) en 80 mil lang led som hyller fotball. Det hele heter "German Football Route NRW" og innebærer at man satt opp fotballhistoriske informasjonsskilt (på tysk og engelsk) på viktige steder (fra et fotballhistorisk perspektiv). German Football Route NRW går gjennom følgende steder: Aachen, Bielefeld, Bochum, Bonn, Dortmund, Duisburg, Düsseldorf, Essen, Gelsenkirchen, Köln, Oberhausen og Wuppertal.


I akkurat Dortmund er det elleve viktige fotballhistoriske steder i byen som inngår i German Football Route NRW. Du kan altså kombinere en byrundtur og oppdage byen Dortmund, gjennom å få vite mer om byens stolte fotballag og deres helter via de elleve infoskiltene.

Byens turistbyråer hjelper deg med tilrettelegging

Bare dra på ett av byens turistbyråer for å få tips om hvor du skal gå i hyen, altså hvor de fotballhistoriske skiltene er satt opp. Du finner dette besøkssenteret - Visitor Center Dortmund - på Max-von-der-Grün-Platz 5-6 og det er åpent klokken 10-18 mandag til lørdag. Der kan du få flere tips og råd for ditt besøk i byen (det finnes jo også masse annet man kan se og gjøre). Turistbyråene finner du også online på: www.dortmund-tourismus.de/en

Fotballmuseer i Dortmund, såklart

Du kan for eksempel kanskje inkludere på din kommende fotballbyrundtur å gå inn på byens fotballmuseum (selvsagt finnes det et slikt museum i en by som Dortmund) German Football Museum ligger på Königswall 21 og har åpent tirsdag til søndag klokken 9-18. Ved stoppet på turistbyrået kan du passe på å spørre om inngangsavgiften for museet og finne ut om museet også er engelskspråklig. Det finnes dessuten også bryggerimuseer i byen, som kanskje vil være av interesse.

Slik kommer du deg til fotballarenaen -  Signal Iduna Park

Min følelse er at du kommer til å få en helt fantastisk fotballhelg i Dortmund. Og på kampdagen kan du ta deg til mektige Signal Iduna Park enten til fots, ettersom arenaen ligger ca tre kilometer sør for sentrum av Dortmund. Eller ta tunnelbanen (U-Bahn) linje U45 eller U46 og gå av ved stasjonen Westfalenhallen og gå cirka fem minutter til arenaen. Ikke vær redd for å ikke finne frem, det er bare å følge etter alle andre som går av og er kledde i gult og svart.

Her finner du selve fotballreisen til Dortmund: https://www.fotballreise.no/fotballreiser/borussia-dortmund/