Fotballreiser til Ligue 1

Fotballreiser Ligue 1

Den franske profesjonelle ligaen, kjent som Ligue 1, er den øverste etasjen av en profesjonell liga som består av to divisjoner. Den franske fotballigaen ble dannet helt tilbake i 1932 og var da kjent som nasjonalligaen, men dette endret seg til Division 1 etter kun et år. Dette navnet forble inntil ligaen ble omarbeidet i 2002 slik at den skulle være på linje med andre europeiske fotballnasjoner, og den fikk da navnet Ligue 1.
Ligue 1 har 20 lag som kjemper om tittelen og de spiller mot hverandre to ganger, bade hjemme og borte. Sesongen går mellom august og mai. Kampene spilles for det meste på lørdager og søndager; kun et par kamper spilles midt i uken. Ligaen har to cupturneringer, nemlig Coupe de France og det svært konkurransedyktige Trophée des champions.

Som de fleste profesjonelle fotballigaer opererer Ligue 1 med et system med nedrykk og opprykk fra Ligue 2. De tre lagene som ender nederst rykker ned til Ligue 1 og de tre øverste lagene i Ligue 2 rykker opp til Ligue 1. Det er så heftig konkurranse innad i ligaen at spenningen dekkes godt av TV og sendes på både Canal+ og belnSports i en rekordavtale for franske klubber. Som i de fleste toppligaene går de de to beste lagene direkte til Champions League og laget som ender på tredjeplass kommer inn i tredje kvalifiseringsrunde. Taper man der, ender man opp i Europa League.

Globalt sett nyter ligaen høy status og er for øyeblikket rangert som nr. 6 i Europa, basert på hvordan klubbene i ligaen har gjort det i europeiske turneringer. De er tett bak spanske La Liga, engelske Premier League, tyske Bundesliga, italienske Serie A og portugisiske Primera Liga. Ligaen har derimot ikke alltid blitt sett på som en stor suksess og har måttet slite for å gjenerobre sitt rykte ettersom Ligue 1 har blitt rystet av flere skandaler tidlig på 1950-tallet og 1990-tallet. Ligaen har derimot vist at når korrupsjon avdekkes, både kan og vil den handle raskt med streng straff for klubbene som blir funnet skyldig.

Lag

Kamper sesongen 2023 | 2024

Fotballreiser og billetter til Ligue 1

Billetter til Ligue 1-kamper er tilgjengelige fra individuelle klubber og en rekke formidlere. Sesongkortinnehavere kan ofte, for å oppmuntre til lojalitet, kjøpe billetter til kamper inntil en uke før de blir tilgjengelige for allmennheten. Du kan sjekke ut din favorittklubbs terminliste ved å besøke klubbens nettside eller andre relaterte nettsider for å planlegge reisen din.
Frankrike er en ledende europeisk makt med et blomstrende industri- og turistsektor. Som sådan er det gode vei- og jernbaneforbindelser over hele landet og alle Ligue 1-kamper er lett tilgjengelig for den reisende fotballsupporteren både på vei og gjennom jernbane.
Som for mange andre store europeiske land, har Frankrike mange førsteklasses internasjonale flyplasser som kan ta seg av den globetrottende fotballsupporteren. Vest i landet, vil Bordeaux - Leognan - Saucats bringe deg til de vakre strendene på franskekysten, mens Strasbourg flyplass tar seg av lag øst i landet. I sør kan du dessuten finne Nice flyplass, som tilbyr reise til en rekke Ligue 1-klubber og til det vakre Middelhavet som tiltrekker millioner av ferierende hvert år. I nord, forsyner Le Harve kystregionene, mens Le Bourget flyplass i Paris kan bringe deg til hjertet av dette historiske og vakre landet.

Historie

Som mange av de dominerende fotballigaene i Europa, er ikke den nåværende franske profesjonelle fotballigaen den samme som den var da den først ble dannet, men den har utviklet seg og blitt omarbeidet de siste par tiårene. Dette sammenfaller med endringer i fotballen og de finansielle musklene som nå er tilgjengelig for klubber gjennom TV-rettigheter.
Før 1930 var det ingen profesjonell fotballiga i Frankrike, men med den voksende populariteten og finansielle stabiliteten til klubber ble det i juli 1930 foreslått at seniorfotball i Frankrike skulle bli en heltidssyssel. Profesjonell fotball ble offisielt en realitet i 1932, men bare etter dedikasjonen og det harde arbeidet til fotball-lysene Emmanuel Gambardella, Gabriel Hanot og Georges Bayrou.
Til å begynne med, var det bare 20 klubber som skulle utgjøre ligaen og det var strenge kriterier for å få delta. For å bli vurdert for deltakelse i den nydannede profesjonelle fotballigaen måtte en klubb ha hatt positive resultater tidligere, man måtte ha balanserte finanser og den måtte kunne rekruttere minst åtte profesjonelle fotballspillere.
Profesjonell fotball tok raskt av i Frankrike, i så stor grad at ligaen kunne tiltrekke seg verdensklassespillere fra land uten profesjonelle ligaer, som Nederland. På ett tidspunkt på 1930-tallet spilte faktisk hele den nederlandske landslaget profesjonell fotball i Frankrike og ble suspendert fra det nederlandske landslaget for å delta I profesjonell fotball, noe som var strengt forbudt i Nederland.