Fotballreiser og billetter til Ajax

Terminliste Om stadion Om klubben Ligatabell

Ajax, eller Amsterdamsche Football Club Ajax som er det hele navnet, er en av de tre virkelig store klubbene i hollandsk fotball. De to andre er PSV Eindhoven og Feyenoord. I perioder gjennom historien har Ajax dominert både den nasjonale og europeiske fotballen.

Kamper sesongen 2018 | 2019
31 Mars
Ajax vs PSV Eindhoven
Amsterdam ArenA
Eredivisie
fra 4 170,-
Les mer
10 April
Ajax vs Juventus
Amsterdam ArenA
Champions League
fra 16 074,-
Les mer
13 April
Ajax vs Excelsior
Amsterdam ArenA
Eredivisie
fra 918,-
Les mer
16 April
Juventus vs Ajax
Juventus stadium
Champions League
fra 19 406,-
Les mer
24 April
Ajax vs Vitesse
Amsterdam ArenA
Eredivisie
fra 1 470,-
Les mer
12 Mai
Ajax vs Utrecht
Amsterdam ArenA
Eredivisie
fra 1 878,-
Les mer

Kort om Amsterdam Arena

Frem til 1996, spilte Ajax på arenaen De Meer. Arenaen tok kun ca 19.000 tilskuere, som selvfølgelig var for lite for et team som Ajax. Sesongen 1996-1997 var den første som Ajax spilte sine hjemmekamper på Amsterdam Arena. Arenaen er den største i Holland.

Andre ting å gjøre i Amsterdam

På et besøk i Amsterdam må du ikke gå glipp av å ta en båttur på en av Amsterdams kanaler. Kanalene er faktisk nå en verdensarv. I Amsterdam, som er en by som fokuserer mye på kultur, det massevis av museer, blant annet museer for malere som Rembrandt og Van Gogh og Anne Franks hus.

Amsterdam ArenA - AFC Ajax

Den nederlandske storlaget Ajax har spilt sine hjemmekamper på Amsterdam ArenA siden 1996. Arenaen er den største i Holland og blir også ofte brukt for kamper med det hollandske landslaget. Amsterdam ArenA var den første arenaen i Europa med et uttrekkbart tak som dekker publikum og plen.

Fotballreiser med AFC Ajax

Fakta om Amsterdam ArenA

Amsterdam ArenA tar 52 960 tilskuere, alle under tak. Den nest største arenaen for en fotballklubb i Holland er De Kuip i Rotterdam, som tar litt over 51 000 tilskuere. Amsterdam ArenA er ekstremt høy, så mye som 78 meter, noe som betyr at tribunene er svært bratte. Det er bare tribunene på Santiago Bernabeu i Madrid og San Siro i Milan, som er brattere.

Arenaens historie

I over 60 år, fra midten av 1930-tallet til midten av 1960-tallet, spilte Ajax sine hjemmekamper på den lille arenaen, De Meer. I perioder kunne arenaen ta opptil 30 000 tilskuere, men på 1990-tallet, etter at arenaen ble bygget på, for å møte de nye kravene til sikkerhet og komfort, var kapasiteten nede på beskjedne 19 000 sittende tilskuere. Dette gjorde at Ajax straks begynte å tenke på å bygge en ny arena. Byggingen av den nye arenaen startet i 1993 og ble ferdigstilt sommeren 1996. I august 1996 ble arenaen innviet med en treningskamp mellom Ajax og italienske AC Milan.

Amsterdam ArenA arrangerte Champions League finalen 1998. Under EM-finalen i 2000 ble det spilt mange kamper på arenaen. Europa League-finalen sesongen 2012/13 vil bli spilt på Amsterdam ArenA.

Kommunikasjon

Amsterdam ArenA er en del av en ny, moderne, bydel i sørøstre delen av Amsterdam. Det er nesten 1 mil fra sentrale Amsterdam til arenaen. Du kan godt ta tog eller t-bane til arenaen. Det er en kombinert jernbane-og t-banestasjon, Bijlmer ArenA, i direkte tilknytning til arenaen. Turen tar ca femten minutter.

Ajax billetter og reise

Ajax hjemmebane er, for å si det mildt, romslig, men den fylles veldig raskt, særlig hvis det er en toppkamp på gang. Et annet problem er at kun hollandske landsmenn kan kjøpe billetter online eller på plass i arenaen. For fotballturer med Ajax er det beste valget å bestille en pakketur med kampbillett, hotell og fly, eller bare billett og hotell.


Fakta om Ajax

Ajax ble dannet i en kafé i Amsterdam av noen elever i videregående. Året var 1883. Siden den gangen har Ajax vært nummer én i Holland. Navnet på klubben kommer fra den greske helten med samme navn. En hel rekke med svært kjente spillere har spilt for Ajax gjennom årene. Johann Cruyff var den store lederen under det vellykkede 1970-tallet. Mer nylig har Dennis Bergkamp, Marco van Basten, Wesley Sneijder og Zlatan Ibrahimovic vært innflytelsesrike spillere. Gjennom årene har Ajax vunnet 30 ligatitler og 18 cuptitler. De har også en seier i UEFA-cupen/Europa League og fire gull i Europacupen/Champions League (seneste fra 1995).

Det eksisterer 4 reisebyråer som arrangerer fotballreiser med Ajax

Fotballreiser med Ajax tilbyr mer enn vanlige fotballopplevelser. Se europeisk storfotball når den er som aller best og kjøp en fotballreise med Ajax, laget som kan skryte med at de har hatt noen av verdens beste spiller i sin stall. Mange store fotballprofiler har begynt sin karriære i Ajax. Zlatan Ibrahimovic er bare en av dem. Ta et par dager fri og reis på en fotballreise med Ajax til Amsterdam. Den vakre gamle byen kan tilby mye for hele familien. For de kultur- og historieinteresserte kan vi avsløre at Amsterdam har mer enn 50 museer, de mest kjente er kanskje Rijksmuseum, Van Gogh-museet og Rembrandtsmuseet. Ellers har Amsterdam veldig fine parker og torg hvor mennesker fra hele verden treffes for å ha picknick eller ta en kopp kaffe. Innen eller etter kamp kan du både spise og drikke godt i en av byens mange restauranter eller barer. På Ajax hjemmeplan, Amsterdam Arena fins også bra restauranter som tilbyr mat og drikke. Når natten kommer, forvandles den rolige byen til et nattklubbsmekka med barer og nattklubber som i prinsipp ikke stenger før de siste gjestene har gått. Så det er mange muligheter til å ha det gøy i Amsterdam. Fotballreiser med Ajax kan kjøpes i tre forskjellige pakker. Best og mest prisverd er å kjøpe pakken som inkluderer fly, hotell og matchbillett. Eller kan man bestille bare matchbillett og hotell, alternativt bare matchbillett

Anmeldelser og vurderinger for Fotballreise.no

4,7 av 5 (3 anmeldelser)
Se alle anmeldelsene her
5 av 5

Trond

Sjekker alltid på Fotballreise.no før jeg bestiller en fotballreise.

4 av 5

Stig

Flott side for å få en god oversikt over priser på fotballturer!

5 av 5

Nina

Enkelt og greit!

SP U NR Z GV ZV VSA P.