En liten guide til Paris

Du har garantert gjort rett valg, å besøke Paris for å kombinere opplevelser på vidunderlige steder med å se fotball i verdensklasse når PSG spiller på Parc ds Princes.

Til og fra flyplassene

Det finnes tre flyplasser i nærheten av Paris, nemlig Charles de Gaulle Airport, Paris-Orly airport og Beauvais Airport.

Fra Paris-Charles de Gaulle kan du ta buss til gare de l`Est i Paris, som tar ca 70 minutter og koster 6 euro eller ta pendlertoget RER B til gare du Nord i Paris, som koster cirka ti euro og tar 25 minutter.

Fra Paris-Orly airport kan du ta Orlybus som koster 7,70 euro og tar om lag en halvtime og dessuten går det en spesiell direkte-tunnellinje som tar under ti minutter og koster cirka ti euro eller ta sporvognen som tar tre kvarter og koster 1,80 euro.

Flyr du til Paris med Ryanair, da er det Beauvais Airport som gjelder og det går buss inn til Paris fra flyplassen (tar om lag 75 minutter og koster 18 euro).

Transporter i Paris

Hvis du planlegger å ta deg rundt med buss og tunnelbane (metro) en del under ditt besøk i Paris, finnes kortet "Paris Visite". En dags frie reiser i sonene 1-3 (sentrale Paris) koster elleve euro, to dager for 18 og tre dager går på 25 euro. En enkeltreise koster ellers 1,80 euro. Når du skal se Zlatan og PSG spille, kan du ta metroen ut til Parc des Princes, enten med linje 9 og gå av ved Porte de Saint-Cloud eller linje 10 og gå av ved Porte d`Auteuil.

Oppdag Paris på sykkel

En annen fantastisk måte å ta seg rundt Paris er med sykkel, og de ha et veldig utviklet system med lånesykler. Systemet heter Velib og består av mer enn 23 000 lånesykler (med tre gir) som er utplasserte på 1800 sykkelstasjoner rundt om i byen. For å bruke sykkel koster det 1,70 euro for en dag eller du kan betale åtte euro for en uke (du betaler avgiften med bankkort ved noen av sykkelstasjonene). Dessuten kan du låne sykkel fra noen av sykkelstasjonene og hver gang du låner en sykkel kan du sykle på den i 30 minutter (så må du sette den tilbake i en sykkelstasjon). Men du kan låne ny sykkel med en gang og sykle videre til for eksempel neste severdighet eller bare vandre rundt og kikke på byens arkitektur.

Nyt fantastisk fransk matkultur

Under besøket i Paris kommer garantert ett av høydepunktene (ved siden av fotballen) til å være å spise godt. Besøk for eksempel en lokal "bistro", som kjennetegnes av at de har gode viner og enkle og tradisjonelle franske matretter til en bra pris. Ett trinn oppover på matstigen er å besøke en "brasserie", der du kan nyte god og tradisjonell fransk matlagning. For eksempel “coq au vin” eller “pot au feu”. Ofte er innredningen vakker på et brasserie (litt høyere klasse enn på en bistro). Og dessuten finnes det såklart en masse faktiske restauranter i ulike prisklasser og som har ulike typer matinnretning. En ting er sikkert, du vil ikke gå sulten i Paris.

Finn fotballreisen til Paris

https://www.fotballreise.no/fotballreiser/paris-saint-germain/